Mittwoch, 15. Januar 2014

олимпиадата по немски

за олимпиадата по немски съм записала до тук само:

Деси, Ния, Мишо, Кристин, Велизара, Хелена, Никол, Верджиния, Борис, Яна, Стоян, Ники, Лора и Марио

ако има още желаещи, моля да ми пратят мейл най-късно до утре на обяд:)))

заявки за участие до четвъртък 14.00 часа на kremona@acs.bg 

Право на участие имат ученици от девети и десети клас на всички училища, които учат немски като първи, втори или трети чужд език. Ученици, които са живели повече от шест месеца в немскоговоряща страна, не се допускат.

Първи кръг:  7 февруари 2014 г в училищата
Формуляр за заявка се изпраща до 20 януари 2012 г. в Гьоте-институт.
Училищата ще получат своевременно задачите от Гьоте-институт в София. Те ще са изготвени по подобие на изпитните задачи за сертификатите на Гьоте-институт за ниво А2 (компонентите четене с разбиране, слушане с разбиране и C-тест/ Lückentest).

Втори кръг: 17 март 2014 г. в София
Участниците с най-добри резултати от първия кръг във всяко училище ще бъдат поканени в София, а броят им се определя пропорционално на броя на всички участници от съответното училище за дадено ниво, така че на 10 участника от дадено ниво в София се изпраща един ученик (напр. при 8 участника ще бъде поканен най-добрият; при 12 участника - двама; при 24 - първите трима и т.н.)

Задачите за втория кръг са подобни на тези от първия (четене с разбиране, слушане с разбиране и задача за проверка на писмените умения вместо С-тест). Първите трима ще бъдат изпитани и устно. Всички участници във втория кръг ще получат предметна награда.

Международна олимпиада: 1. – 14. юли 2012 г. в гр. Франкфурт на Майн
Двамата победители от втория кръг (по един за ниво А2 и В2) ще получат стипендия за участие в Международната олимпиада по немски език в гр. Франкфурт на Майн.

оригиналният текст можете да видите тук:)

Keine Kommentare: